HUBSUB is een detacheerder uit Eindhoven. Ze zetten de professional centraal en zorgen ervoor dat ze een passende opdracht krijgen waar zowel de medewerker als opdrachtgever gelukkig is. Zo ook in de veiligheidsbranche. Om hun mensen zo veilig mogelijk te kunnen laten werken, moeten ze voldoen aan veel eisen en regels. Voor HUBSUB vanzelfsprekend, vindt Erik Veldman, senior Projectmanager bij HUBSUB. Hij werkt al lang – en naar volle tevredenheid – samen met Petersen Arbozorg & Veiligheid.

“Onze kerntaak is om onze mensen in te zetten bij onze opdrachtgevers. Dat doen we bij een groot aantal klanten, onder andere in de aannemerij en industrie. Bij HUBSUB staat ‘happiness’ op één. Wij noemen dat HUBHAPPINESS. HUBSUB gelooft dat als collega’s gelukkig zijn, succes bij opdrachtgevers een logisch gevolg is. Dit doen wij bij verschillende klanten in meerdere sectoren. Eén van onze specialisaties is Kwaliteit, Veiligheid & Milieu en in die branche bestaan zeer specifieke eisen en regelgeving, waar wij aan moeten voldoen. Voor ons is het echt heel vanzelfsprekend om onze mensen een veilige werkplek te bieden. Maar goed, er is dus de VCU, de Veiligheidschecklist Uitzendorganisaties en daarvoor moet elk jaar een audit plaatsvinden. Petersen begeleidt bij ons zowel de interne als de externe audit.

Edwin verzorgde de begeleiding de eerste jaren, Monique heeft dat later overgenomen en is sinds jaar en dag ons vaste aanspreekpunt. Ik weet eigenlijk niet eens hoe lang de samenwerking al bestaat, volgens mij al van vóór mijn tijd. De samenwerking verloopt erg prettig; de deskundigheid van Monique – en voorheen die van Edwin – schept vertrouwen. Het is fijn dat er in al die jaren een basis is opgebouwd; zij kennen ons bedrijf en wij kennen hun. We weten wat we aan elkaar hebben en van elkaar mogen verwachten, dat schept een band.

De communicatie met Petersen Arbozorg & Veiligheid verloopt helder en zonder omwegen, daar houden wij van. Monique onthoudt alles, handig voor ons omdat zij daarmee ook het doorplannen van de afspraken bijhoudt. Daarnaast is ze praktisch ingesteld en positief kritisch; ze zegt wat niet goed gaat of beter kan en komt dan met verbetervoorstellen.

De VCU is, wat ons betreft, een ‘need-to-have’ formaliteit. Ik weet dat er detacheringsbedrijven zijn waar dat een ‘dingetje’ is. Ik durf te zeggen dat het bij ons écht een formaliteit is. Wij doen dat vanzelf al: zorgen dat onze veiligheidskundigen veilig kunnen werken. Het is onze taak en die nemen wij heel serieus. Wij kijken om naar onze mensen en zorgen goed voor onze medewerkers. Net zoals Petersen goed voor hun klanten zorgt. We zijn blij met de samenwerking.”