Van 14 tot en met 16 maart wordt de jaarlijkse internationale vakbeurs Solar Solutions in Vijfhuizen gehouden. 24.000 m2 informatie over zonne-energie uit meer dan zestig landen. Vijfhonderd innovaties en meer dan honderd seminars waarvan Edwin Petersen er één gaat verzorgen. Als je werkzaam bent in de sector van duurzame energie en zonne-energie, is dit een beurs waar je naar toe móet om te zien en gezien te worden.

Booming business

De zonne-energiemarkt is volop is beweging. “Logisch want er moet veel gebeuren willen we de toekomst duurzamer maken voor de volgende generatie. Door recente ontwikkelingen zoals de oorlog in Oekraïne en de hoge energieprijzen komt alles in een stroomversnelling”, vertelt Edwin. “In de afgelopen jaren is de markt en het aantal bedrijven dat zich bezighoudt met zonne-energie enorm toegenomen. De groei van de markt werkt uiteraard ook positief voor ons: door deze groei zijn er meer bedrijven die training en coaching nodig hebben, neemt het aantal veiligheidsinspecties toe en zijn er meer bedrijven die ons benaderen voor consultancy en advies. Zo kunnen wij doen waar we goed in zijn en stellen wij onze klanten in de gelegenheid om hun werk goed en veilig uit te voeren.”

Interessante beurs

Hoewel Petersen Arbozorg & Veiligheid geen zonnepanelen verkoopt, zijn ze zo’n tien jaar geleden toch op de vakbeurs voor zonne-energie gaan staan. “In de begin jaren lieten we vooral zien met welke middelen monteurs en installateurs veilig op hoogte konden werken. Door de jaren heen veranderden de bezoekers en de omvang van de beurs en werd deze steeds professioneler. Uiteraard ontwikkelden wij met de markt mee en verlegden wij onze focus volledig op het adviseren, inspecteren en het geven van trainingen. Gelukkig blijft de beurs dus interessant voor ons.”

Contacten en relaties

“Tijdens de vakbeurs Solar Solutions zien we veel bestaande relaties en leggen we ook nieuwe contacten. Zoals gezegd heeft de beurs een internationaal karakter. Hoewel wij geen internationale ambities hebben, is het toch leuk om andere nationaliteiten te ontmoeten en te horen over de ontwikkelingen in hun land”, vertelt Edwin.

Steentje bijdragen

De vakbeurs laat in de vele stands primair de technische ontwikkelingen en producten van installaties zien. “Met onze dienstverlening op het gebied van veilig en gezond werken springen we er daardoor uit. We delen graag onze kennis en expertise met bezoekers en andere standhouders. Daarmee dragen wij een steentje bij aan de energietransitie. Immers, duurzame inzetbaarheid van medewerkers is net zo belangrijk als de energietransitie zelf. Steeds meer stakeholders, zoals projectontwikkelaars, (EPC-)installateurs en monteurs, zijn doordrongen van het belang van veilig werken. En wij staan hen graag terzijde met advies, inspecties en trainingen. Het is fijn te mogen ervaren dat onze expertise op waarde wordt geschat.”

Seminar

Edwin is gevraagd een seminar te geven over een relevant onderwerp. “Het voelt als een mooie waardering dat we als autoriteit op het gebied van arbozorg en veilig werken gevraagd zijn om een presentatie te geven. Tijdens mijn presentatie ga ik het hebben over het nut en de noodzaak van veiligheidsinspecties.”

Lijkt dit je interessant? Kom dan zeker even langs op woensdagmiddag 15 maart om 12.05 uur.

Vaste plek op de beurs

Petersen Arbozorg & Veiligheid staat al sinds de tweede editie op de vakbeurs Solar Solutions en is daarmee een vaste waarde. “Er is zelfs een wachtlijst voor exposanten dus als je een vaste plek hebt, moet je daar zuinig op zijn. Wij zijn dan ook trots om op deze beurs te mogen staan! Zo lang we voelen dat we in de branche het verschil kunnen maken door op de beurs te gaan staan, gaan we ermee door.”

Lees meer en registreer je hier!