Veiligheidsinspecties

Zorg dat de werkomgeving veilig blijft

Het periodiek monitoren van veiligheidsmaatregelen is essentieel voor het behouden van een veilige werkomgeving: Werken je medewerkers nog veilig? Zijn de voorgeschreven maatregelen uitgevoerd? Zijn er wijzigingen in het project? Zijn alle maatregelen nog actueel en in orde? Genoeg redenen om regelmatig veiligheidsinspecties uit te laten voeren.

In de bouw-, infra- en installatiebranche en de zonne-energie sector heb je als ondernemer te maken met veel verschillende risico’s. Om een veilige werkomgeving te kunnen creëren en garanderen moet je weten wat de risico’s binnen je bedrijf en specifieke projecten zijn en daarop anticiperen.

“Te weinig voorlichting, onjuiste instructies en routine zijn erg gevaarlijk als het gaat om veiligheid. Iedereen moet weten hoe er gewerkt dient te worden om ieders veiligheid te kunnen waarborgen. Herhaling is daarbij essentieel en uiteraard moet je ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van de laatste veiligheidsnormen en ontwikkelingen.”

Evert Staps

Veiligheidsinspecteur bij Petersen Arbozorg & Veiligheid

Veiligheidsinspecties in de praktijk

Om de veiligheid binnen jouw bedrijf en projecten te kunnen waarborgen is het belangrijk om regelmatig veiligheidsinspecties te laten uitvoeren. Wij voeren in opdracht veel veiligheidsinspecties uit.

Tijdens een veiligheidsinspectie kijken we samen wat er goed gaat en waar risico’s nog verder verminderd kunnen worden. Dit kan een algemene inspectie zijn of gericht op een bepaald onderdeel of thema. We gaan te werk aan de hand van een inspectieprogramma, rapporteren de bevindingen en sturen waar nodig bij. Zo werken we samen aan de continue verbetering van de veiligheid op projecten en werklocaties.

“Ik voer veiligheidsinspecties uit tijdens de realisatie van PV-installaties op daken en op grote PV-velden. Tijdens deze veiligheidsinspecties controleer ik of de installateurs veilig werken op de daken en zich veilig toegang verschaffen tot het platte en/of hellende dak. Ik kijk daarbij vooral naar het voorkomen van valgevaar. Bij alle projecten kijk ik ook altijd naar de fysieke belasting van medewerkers en de aanwezigheid van de juiste gereedschappen, arbeids- en beschermingsmiddelen. Bij alles wat ik inspecteer staat voorop dat de medewerkers veilig kunnen werken.”

Evert Staps

Veiligheidsinspecteur bij Petersen Arbozorg & Veiligheid

Gekwalificeerde veiligheidsinspecteurs

Wij werken met gekwalificeerde veiligheidsinspecteurs. Zij stellen een inspectieprogramma op, voeren keuringen uit en bieden hulp bij toezicht en inspectie. Uiteraard verwerken zij hun bevindingen in een uitgebreid rapport.

Veilig en betrouwbaar

Als ervaren veiligheidsdeskundigen zetten we onze kennis en kunde graag in om jou te helpen een veilige werkomgeving voor jouw en je medewerkers te creëren en te behouden binnen de kaders van de wet- en regelgeving.

Wij helpen organisaties om de risico’s en gevaren op een aanvaardbaar niveau te brengen en te houden. Daarbij streven we naar het maximaal haalbare rendement binnen organisaties. Immers: extra veiligheid is pure winst!

Zet jij veiligheid voorop? Wij verzorgen graag de benodigde veiligheidsinspecties voor je uit. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.


De inspecteurs van Petersen Arbozorg & Veiligheid voeren voor ons veel veiligheids- en kwaliteitsinspecties uit.

“Ze denken proactief mee in oplossingen bij de problemen die naar boven komen, werken vanuit hun passie voor veiligheid en begrijpen ons echt! Met hun kennis en ervaring op het gebied van veiligheidskunde én op het gebied van kwaliteit dragen ze enorm bij aan het succes van onze projecten!”

Bob Siebenheller – iChoosr Nederland

085 - 073 36 59

info@epetersen.nl